Building on memories

Renovatie windmolen
Hoeke-Damme door
Vlassak-Verhulst

Wat aanvankelijk een techniek was van zijn ouders om hun kinderen op de achterbank onder controle te houden, is vandaag het begin van een mooi verhaal. “Toen we ouder werden, zagen we dat de molen aan het verkommeren was. Dat konden we niet laten gebeuren. Dus gingen we op zoek naar de eigenaar en hebben we onze schouders onder het project gezet”. Sinds 2012 is de molen in ere hersteld en draait hij opnieuw. Dit draagt niet enkel bij tot het landschap, maar ook tot de lokale cultuur en het traditionele vakmanschap van molenaar. Vandaag haal je er opnieuw verse bloem en meel bij Filip Devoldere.

“Toen we als kind naar Knokke reden, kreeg de eerste van ons die de Hoeke-molen zag een ijsje. Daar zaten we dan 60 km lang op de horizon gebrand tot we er waren.”

— Maxime Verhulst, Zaakvoerder

Een stukje erfgoed en sterk staaltje vakmanschap. En vooral een passieproject dat de visie van Vlassak-Verhulst reflecteert. Elke renovatie houdt het midden tussen authentiek vakmanschap en vernieuwing, tussen heden en verleden, en tussen buiten en binnen.

Herinneringen uit je kindertijd, een glansrijke geschiedenis… Elke woning heeft een verhaal. Samen met jou schrijft Vlassak een nieuw hoofdstuk met respect voor het voorafgaande hoofdstuk.

Renovate with us

Hier nog iets kort over renovatie van projecten.

Renovaties