KNT

Details

Hoofdkantoor van Vlassak-Verhulst als toonbeeld van renovatie

Ons hoofdkantoor weerspiegelt niet alleen onze kennis en vakmanschap, maar ook de sfeer van onze renovaties. Hier wordt onze signatuur duidelijk zichtbaar: Klassieke architectuur, hedendaags interieur en gedurfde karaktervolle materialen blenden in een mooi geheel.

Klassieke architectuur - Hedendaags interieur

Vertrekkend van een ruïne die haar allereerste oorsprong in 1657 kende, werd na een intensief vergunningenproces gestart aan een zeer uitdagende renovatie met veel respect voor dit geklasseerde gebouw. Oorpronkelijk een klooster, werd het gebouw gerestaureerd en gerenoveerd met eerbied voor de materialen en de oorspronkelijke architectuur. Symmetrie en asvorming, fundamenten van het gebouw, zijn behouden en versterkt. Waar mogelijk werden de moluren gerestaureerd, marmers hersteld en de zuilen naar het voorbeeldmodel opnieuw gegoten. Ook de ramen van de kapel werden volledig nagemaakt met technieken van weleer om het verschil zo minimaal mogelijk te maken en buiten naar binnen te trekken.

Binnenin vindt men klassieke elementen gecombineerd met hedendaags comfort. Het kantoor wordt uitgerust met de nieuwste technieken. Akoestische panelen sieren de wanden als kunstwerken. Het interieur is een staaltje vakmanschap helemaal uitgedacht en uitgevoerd door onze eigen interieurafdeling en schrijnwerkerij. Ter illustratie sieren in het kantoor op maat gemaakte tafels met gefragmenteerde tafelbladen, een knipoog naar het licht dat gefragmenteerd binnenvalt door de oude kloosterramen.

Focus op materialen

De nadruk bij onze renovaties ligt op de veelheid en gedurfde combinaties van materialen en doordacht design. Op de bovenverdieping worden alle nieuwste materialen gepresenteerd en komen moodboards tot leven. De leggers op de achterwand volgen de kromming van de muren, en weerspiegelen alle materialen die doorheen het kantoor gebruikt zijn.

In het onthaal wordt een warm en gastvrij gevoel gecreëerd door een boeiende combinatie van verschillende vormen en materialen. Gedurfde natuursteen wordt gecombineerd met stijlvolle messing. En ook twee uitgesproken marmers vloeien harmonieus samen. Op maat geweven gordijnen volgen een degrade van de kleur van de vloer naar het plafond, waarbij een gouden draad in het midden verwijst naar de gouden accenten in de ruimte.

Renovate with us

Vraag onze brochure aan & start dreaming.

Brochure