TRN

Details

Stoer en gezellig toevluchtsoord

Bij deze renovatie was de opdracht duidelijk: creëer een toevluchtsoord met woonvertrekken om te ontspannen, inclusief wellness en fitness, en om te werken. Hier was het van begin af aan duidelijk dat een grondige renovatie nodig zou zijn. Het oude pand dat dienst deed als kantoor en woning, was opgebouwd uit verschillende koterijen waardoor oude details helemaal verloren zijn gegaan. De gehele woning diende gestript te worden, buiten enkele gemouluurde plafonds die behouden en hersteld werden.

Het interieur krijgt een sereen en mannelijk karakter. De materialen vloeien hieruit voort: microtopping, donker brons, zwart gebeitste en zwaar geborstelde lariksfineer in combinatie met leder en frisse natuursteen zorgen voor een perfecte balans.

Één van de weinige elementen behouden is de authentieke boog in de inkomhal, dit werd dan ook de inspiratie voor de rondboog tussen het salon en de eetkamer, alsook tussen de hal en de keuken. Deze ronde vormen worden eveneens verder doorgetrokken in het schrijnwerk en het meubilair, wat voor een perfecte harmonie zorgt.

Een belangrijk gegeven was dat de keuken meer een bargevoel diende uit te stralen. Naast het open karakter dat werd gecreëerd, werden ook alle toestellen uit het zicht geplaatst in de bijkeuken.

De connectie tussen binnen en buiten was eveneens van belang voor de bouwheren. De kelder werd uitgediept en werd verder doorgetrokken in de tuin zodat er aan de hand van een raampartij een ruim buitenterras gecreëerd kon worden.

"A harmonious blend of classic charm and modern innovation in architectural design."

Wellness gevoel

De kelders kregen verder een nieuwe bestemming als wellness en sportkamer. De wellness is volledig voorzien in microtopping in donkere kleur wat bijdraagt aan een intiem karakter en warm gevoel. Gecombineerd met LED verlichting vormt het een prachtig, ontspannend geheel.

Renovate with us

Vraag onze brochure aan & start dreaming.

Brochure