21 feb 2023

terug

Renovatie historische gebouwen: windmolen Hoeke-Damme in ere hersteld door Vlassak-Verhulst.

van verhaal tot verbouwing

Wat aanvankelijk een techniek was van zijn ouders om hun kinderen op de achterbank rustig te houden, is vandaag het begin van een mooi verhaal. “Toen we ouder werden, zagen we dat de molen aan het verkommeren was. Dat konden we niet laten gebeuren. Dus gingen we op zoek naar de eigenaar en hebben we onze schouders onder het project gezet”, verduidelijkt Maxime Verhulst, zaakvoerder van Vlassak-Verhulst.

Sinds 2012 is de molen in ere hersteld en draait hij opnieuw. Dit draagt niet enkel bij tot het landschap, maar ook tot de lokale cultuur en het traditionele vakmanschap van molenaar. Vandaag haal je er opnieuw verse bloem en meel bij Lucas De Clerq.

"Toen we als kind naar Knokke reden, kreeg de eerste van ons die de Hoeke-molen zag een ijsje. Daar zaten we dan 60 km lang op de horizon gebrand tot we er waren."

Vakmanschap en vernieuwing

Een stukje erfgoed en sterk staaltje vakmanschap. En vooral een passieproject dat de visie van Vlassak-Verhulst reflecteert. Elke renovatie houdt het midden tussen authentiek vakmanschap en vernieuwing, tussen heden en verleden, en tussen buiten en binnen.

Herinneringen uit uw kindertijd, een glansrijke geschiedenis… Elke woning heeft een verhaal. Samen met u schrijft Vlassak-Verhulst een nieuw hoofdstuk met respect voor het voorafgaande hoofdstuk.

"Bij een renovatie van historische gebouwen is het de kunst om het gebouw en haar rijke geschiedenis te respecteren. Authenticiteit staat altijd centraal. - Maxime Verhulst"