"Seeking balance between past and present"

Smaakvolle renovatie van restaurant ‘Brabohoeve’

De renovatie van dit restaurant vormt een prachtige balans tussen authentieke en moderne elementen. Het oorspronkelijke karakter van de structuur wordt zorgvuldig behouden en gewaardeerd. Het pand is volledig gerenoveerd, waarbij alles werd ontmanteld. De funderingen en tussenvloeren zijn verwijderd, waarna het geheel opnieuw is ingedeeld en opgebouwd. Er is een nieuwe dakbedekking en isolatie aangebracht. Het ruwe karakter van de oorspronkelijke muren is behouden en past uitstekend in de sfeer van deze horecazaak. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Belgische materialen, van groot belang voor de eigenaars, zoals Belgisch marmer. Kleiklinkers voegen een rustieke charme toe en blenden op natuurlijke wijze in het geheel. Een open keuken geeft een uitnodigend karakter aan het geheel. Warme oker- en bordeaux tinten voegen een vleugje elegantie toe. Het comfort van de gasten staat centraal met speciale aandacht voor akoestiek. Ook de technieken zijn op een subtiele wijze weggewerkt.

Oude notariswoning in ere hersteld

Deze unieke stadsvilla, gelegen aan een invalsweg naar het centrum van Lier, is binnenin grondig gerenoveerd met behoud van het karakter van deze oude notariswoning. Buiten werd een bijbouw voorzien die naadloos aansluit bij het hoofdgebouw. Terracotta vloeren en radiatoromkasting die is afgewerkt met cannage zijn een knipoog naar de oorspronkelijke bestemming. Antieke meubelen en objecten, de vele lichtinval en het gebruik van warme en natuurlijke materialen maken het tot een unieke en sfeervolle woning. Kalk op de muur in de tuinkamer of een op maat gemaakt mozaïekvloer in de wc zijn maar enkele van de details die extra charme brengen.

Bouwkundige uitdaging

De parkeergarage is volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd tot orangerie. Het was cruciaal om het verschil tussen de aanbouw en het hoofdgebouw tot een minimum te beperken. Het vinden van een identieke gevelsteen was daarom van groot belang. Door te werken met dezelfde oversteken en consistente toepassing van bepaalde stijlkenmerken, lijkt het alsof de bijbouw er altijd al heeft gestaan.

Klassieke buitenbouw met fris karakter

In dit tijdloos, hedendaags en klassevol project worden zachte kleurtinten en warme texturen gebruikt. Grenzend aan een golfterrein is deze woning een oase van rust. Geheel in lijn werd er een sereen interieur gecreëerd. De terugkerende materialen in verschillende ruimtes: gekleurd hout, Carrara marmer en subtiele zwarte accenten, zorgen voor een eenheid doorheen de woning. De keuze voor lichte en natuurlijke kleuren in het interieur dragen bij aan het ruimtegevoel, wat extra wordt benadrukt door plafondhoge deuren, ramen en kasten. De gekaleide gevel met stalen ramen zorgt mee voor een frisse uitstraling.

 • Boekenkast

  Het open kastgeheel met een mix van open en gesloten vakken is een speelse toevoeging. Boeksteunen subtiel verwerkt in Carrara marmer voegen een vleugje verfijning toe.

 • Details

  Overal zijn greeplijsten geïntegreerd wat bijdraagt aan een gestroomlijnde uitstraling.

Familie cottage woning

Een Engelse cottage woning aan de kust die ooit gebouwd werd voor de familie en ondertussen al voor enkele generaties vakantieherinneringen verzameld heeft, was toe aan een grondige renovatie. De stijl van de woning bleef behouden, maar kreeg een ware upgrade. Het geheel is praktisch en stijlvol en staat in het teken van familie. Vooral de klassieke, stijlvolle keuken met kleurrijk vloerpatroon zorgt voor gezellige familiemomenten.

De boventoon in de gehele woning is wit, maar elke ruimte kreeg zijn eigen accenten.

Vloerpatronen, rijke materialen, massieve plankenvloeren, maatwerk met moluren, een traploper, behangpapier en gordijnen zorgen  voor een verrassend, warm en uitnodigend geheel met steeds een typische Engelse ondertoon. Geheel in lijn wordt in de badkamers ook gebruik gemaakt van Engels kraanwerk en porselein, een knipoog naar het verleden van dit huis.

Bouwkundige uitdagingen

 • ROLLUIKEN

  Op vraag van de klant zijn we op zoek gegaan naar op maat gemaakte houten rolluiken die vandaag de dag heel schaars zijn. Mission accomplished!

 • FUNDERINGEN

  Om het pand bewoonbaar te maken zijn de funderingen binnenin het huis volledig vernieuwd, alle vloeren werden volledig uitgebroken en moderne technieken zoals vloerverwarming werden geïnstalleerd.

Strakke & landelijke uitbouw keuken

De familie in deze woning zag graag een verstrakking van hun landelijke interieur zonder in te boeten aan de gezelligheid. Met een keukenuitbouw wensten zij meer kwalitatieve woonruimte te creëren, en de prachtige tuin te meer te integreren in hun woning.

Alle nodige technieken zijn zorgvuldig weggewerkt in het ontwerp van de keuken en woning. De oude bourgondische dallen werden gerecupereerd en sluiten aan bij het hedendaags interieur. Eiken kastfronten en bronzen details creëren eveneens een samenhang tussen hedendaags en landelijk. De witte natuursteen op het keukeneiland is keramisch materiaal ten behoeve van de onderhoudsvriendelijkheid die gewenst was.

De vroegere serre, waar het in de winter te koud was en de zomer te warm, heeft plaats gemaakt voor een kwalitatieve uitbouw van de keuken met veel lichtinval. Eigenaars kunnen ongestoord genieten van het zicht op prachtige tuin in elk seizoen mede door glaspartij en schuifraam met uiterst dunne profielen.

Bouwkundige uitdaging

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht eenvoudig, maar de transformatie van serre naar keuken en eetkamer is werkelijk een architectonisch meesterwerk. Weken van intensief werk waren nodig om de bovenstructuur van de woning te ondersteunen, gezien de muren beneden waren verwijderd. Binnenin werden complexe stalen constructies aangebracht om de gevel te dragen. Aan de buitenkant lijken de 2 gebouwen één uniform geheel met een identieke gevel, nieuw gemetst met recuperatiematerialen.