NGN

Details

Strakke & landelijke uitbouw keuken

De familie in deze woning zag graag een verstrakking van hun landelijke interieur zonder in te boeten aan de gezelligheid. Met een keukenuitbouw wensten zij meer kwalitatieve woonruimte te creëren, en de prachtige tuin te meer te integreren in hun woning.

Alle nodige technieken zijn zorgvuldig weggewerkt in het ontwerp van de keuken en woning. De oude bourgondische dallen werden gerecupereerd en sluiten aan bij het hedendaags interieur. Eiken kastfronten en bronzen details creëren eveneens een samenhang tussen hedendaags en landelijk. De witte natuursteen op het keukeneiland is keramisch materiaal ten behoeve van de onderhoudsvriendelijkheid die gewenst was.

De vroegere serre, waar het in de winter te koud was en de zomer te warm, heeft plaats gemaakt voor een kwalitatieve uitbouw van de keuken met veel lichtinval. Eigenaars kunnen ongestoord genieten van het zicht op prachtige tuin in elk seizoen mede door glaspartij en schuifraam met uiterst dunne profielen.

Bouwkundige uitdaging

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht eenvoudig, maar de transformatie van serre naar keuken en eetkamer is werkelijk een architectonisch meesterwerk. Weken van intensief werk waren nodig om de bovenstructuur van de woning te ondersteunen, gezien de muren beneden waren verwijderd. Binnenin werden complexe stalen constructies aangebracht om de gevel te dragen. Aan de buitenkant lijken de 2 gebouwen één uniform geheel met een identieke gevel, nieuw gemetst met recuperatiematerialen.

Renovatie with us

Vraag onze brochure aan & start dreaming.

Brochure